Van Mossel Academy

We hechten bij Van Mossel veel waarde aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Om hier nog beter invulling aan te geven zijn wij een eigen Academy gestart. Wij vinden het belangrijk om passie voor- en plezier in het werk te ondersteunen. Daarom stimuleren wij onze medewerkers graag om nét dat stapje extra te zetten en om grenzen op te zoeken.

De Academy is constant in ontwikkeling en bestaat op dit moment uit de volgende programma’s:

Autoschade: opleiding en baangarantie


De Van Mossel Academy heeft een eigen autoschade praktijkschool waar een gediplomeerd trainer gemotiveerde kandidaten in 10 weken een basisopleiding geeft tot autoschadehersteller. In deze unieke en praktische opleiding krijg je al snel verantwoordelijkheid en voer je zelfstandig werkzaamheden uit. Na het succesvol afronden van de opleiding stroom je door naar één van onze schadebedrijven in het land. De Van Mossel Autoschade Groep gelooft dat je nooit te oud bent om te leren en dat omscholing mogelijk is in de breedste zin van het woord! Meer informatie over deze opleiding vind je in de vacature Opleiding en Baangarantie.

Doorleren als autotechnicus


Als autotechnicus wil jij je natuurlijk zoveel mogelijk ontwikkelen in de autotechniek en uiteraard kan je via Van Mossel trainingen volgen bij de desbetreffende importeur. Wij geloven sterk in de ontwikkeling en opleiding van onze autotechnici en daarom zijn wij in 2018 daarnaast gestart met een eigen praktijkschool in Tilburg. Gedurende een korte, intensieve periode gaan collega’s onder begeleiding van een ervaren trainer aan de slag met complexe diagnoses en merk specifieke informatie. In een informele setting worden kennis en ervaring uitgewisseld, en kan iedereen in zijn eigen tempo de nieuwe werkzaamheden eigen maken.

High Potentials Programma


Om talenten verder te ontwikkelen binnen Van Mossel is er in samenwerking met Innovam een gevarieerd en op maat gemaakt programma ontwikkeld. Het High Potentials programma bestaat uit twee richtingen; het College en de Business School.

De Business School is specifiek ontworpen om (aankomende) managers handvatten te bieden om het maximale uit zichzelf en de teams te halen. In een programma van 22 dagdelen worden onderwerpen als People management, Financieel management en Commercieel management behandeld. Gedurende de opleiding wordt steeds de combinatie gelegd tussen het generieke programma en de individuele doelstellingen van de medewerker.

Het College is een op maat gemaakt opleidingstraject gebaseerd op wensen en vaardigheden, en start met een aantal assessments om de competenties in kaart te brengen. In het daarop volgende gesprek wordt een Persoonlijk Ontwikkel Plan vastgesteld en besproken of iemand zich verder gaat bekwamen binnen het vakgebied, of de eerste stappen richting de Business School gaat maken.


VNA leasing


Autoleasing en wagenparkbeheer is een vak apart, en om binnen de Van Mossel organisatie het kennisniveau te borgen bieden wij het volgen van de VNA leasing 1 opleiding aan. Deze geaccrediteerde opleiding is samengesteld door de vereniging van Nederlandse leasemaatschappijen en bevat een aantal standaard modules met vastgestelde eindtermen.